Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821- ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 2015




ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ – ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 2015

    Με μεγάλη συγκίνηση παρακολουθήσαμε άφωνοι  σχεδόν όλοι μας, καθηγητές, μαθητές, γονείς και πλήθος κόσμου της τοπικής κοινωνίας του Λουτρακίου τη πρότυπη διαθεματική παρουσίαση της σχολικής εορτής του Γυμνασίου Λουτρακίου για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου με τίτλο « Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από το έργο Ελλήνων και Φιλελλήνων ζωγράφων του 19ου αιώνα». 

    Οι μαθητές  στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας με την καθοδήγηση και τη διδασκαλία της υπεύθυνης καθηγήτριας Κούτχια Νεκταρίας- Φιλολόγου, συνέλεξαν πίνακες σπουδαίων Ελλήνων και Φιλελλήνων ζωγράφων του 19ου αιώνα, με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών,  μέσα από τους οποίους παρατήρησαν και μελέτησαν όλα τα μεγάλα  ιστορικά γεγονότα της Επανάστασης του 1821, αναγνωρίζοντας το μεγαλείο της τέχνης που ξέρει με αριστοτεχνικό και μοναδικό τρόπο να γράφει Ιστορία!

   Όλη η ιστορία των Ελληνικών μαχών του Αγώνα οπτικοποιήθηκε κινηματογραφικά σχεδόν μέσα από τους πίνακες σπουδαίων Φιλελλήνων Γάλλων ζωγράφων (Ντελακρουά, Lunscac, Vinchon, Scheffer)  αλλά  και Γερμανών  ζωγράφων  ( Peter von Hess)  αναδεικνύοντας το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής.

  Ένδοξες σελίδες της Ελληνικής Επανάστασης αναβίωσαν μέσα  από κορυφαίους  πίνακες ζωγραφικής  των πρώτων ζωγράφων της Μετεπαναστατικής Ελλάδας,  Θ. Βρυζάκη,  Νικ. Λύτρα,  Ν. Γύζη, αλλά και μέσα από το ιδιαίτερο  έργο του «φτωχού φουστανελά»  και  σπουδαίου λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου.

  Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά  τους μαθητές του Γυμνασίου Λουτρακίου που συμμετείχαν στη σχολική εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 και  με την ευγενή παρουσία τους  και το ήθος τους  τίμησαν την ημέρα εορτασμού της Εθνικής μας Επετείου. Η προσπάθεια, η υπευθυνότητα και η ευαισθησία που επέδειξαν σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της γιορτής  συνέβαλαν σ'  ένα λαμπρό αποτέλεσμα. 

  Συγκινητική ήταν η παρουσία όλων των  μαθητών σε όλα τα δρώμενα της γιορτής.






Εξαίρετο ήταν το  υποκριτικό ταλέντο των μαθητών  στο  Θεατρικό δρώμενο «Η Έναρξη της Επανάστασης του 1821». Βασίλη Κωνστάντη, Μανουέλ Ματούκα, Γιάννη Μπεκιάρη, Αλέξανδρε Μούτσο, Θανάση Αναστασίου, Λευτέρη Φιλάνδρα, Νίκο Πέτρου, Γιάννο Σακελλαρίου σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια! 

   Συγκινητική ήταν η βιωματική αφήγηση του Χρονικού της 25ης Μαρτίου από τους μαθητές Τζωρτζίνα Μπαχλαβά, Πολυτίμη Ιωσηφίδου, Ξανθίππη Τσόρακα, Κωνσταντίνα Μπέλλου, Αμαλία Σοφιανίδη, Αναστασία Κανέλλου, Βενέτα Σαρανταένα. Άκρως αισθαντική ήταν και η απαγγελία των ποιημάτων  από τη μαθήτρια Σιώκου Ελευθερία.


.  
   





  
 Θερμά συγχαρητήρια και στο λυράρη μας Βασίλη Κωνστάντη! Η λεβεντιά της Κρήτης αναβίωσε. Το στιγμιότυπο με το Διευθυντή μας να συνοδεύει αλλά και τον παππού, Κ. Γιάννη να τραγουδά  σίγουρα θα  μείνει  χαραγμένη στη μνήμη μας.  

  
    Παιδιά μου σας αξίζουν όλα τα μπράβο! Με κάνατε περήφανη! Μας συγκινήσατε όλους με το ταλέντο σας!


  Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές συναδέλφους, την Κυρία Βασιλοπούλου Γεωργία για την πολύτιμη βοήθειά της στην οργάνωση της εορτής, τον κ. Μπαϊράμη  για τη βοήθειά του  στην ηλεκτρονική υποστήριξη της γιορτής  και τον κ. Καψή για την επιμέλεια των σκηνικών. 

  Εξαιρετική για ακόμα μια φορά  ήταν και  η παρουσία του κυρίου Αθ. Ταχταλή, παλιού καθηγητή του Σχολείου μας, για την τιμή που μας έκανε να τραγουδήσει ως σολίστ στη σχολική εορτή.
   Αξίζουν συγχαρητήρια  στη Χορωδία του Σχολείου μας υπό τη διεύθυνση του Κ. Ρουμπέκα Κωνσταντίνου και στον Κ. Μυλωνόπουλο Γεώργιο για τον συντονισμό των χορευτικών ομίλων.




   Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διοίκηση του Σχολείου μας τον Κ. Σκορδυλάκη Ιωάννη, Διευθυντή του Γυμνασίου  Λουτρακίου και τους Κυρίους Υποδιευθυντές Κ. Παράσχο Δημήτριο και την Κυρία Μυτάκη Δήμητρα για την ηθική υποστήριξη και την υλικοτεχνική βοήθεια που διέθεσαν εκ μέρους του Σχολείου  για την πραγματοποίηση της εορτής.
                        
  Ας βιώσουμε το μήνυμα των ένδοξων ηρώων του 21 για μια Ελλάδα ελεύθερη να οραματίζεται το δρόμο της προκοπής, όπως το προαναγγέλλει ο Γέρος του  Μοριά και ας έχουμε πάντα στην ψυχή μας τα λόγια του μεγάλου αγωνιστή:
 "Για τη στερέωση της πατρίδας μου για κείνο πεθαίνω. Σε σας μένει να στολίσετε τον τόπο που εμείς λευτερώσαμε!                                                                             
                                                                          Με τιμή
         Η υπεύθυνη Σχολικής Εορτής
                                                                                             
Κούτχια Νεκταρία