Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Δύο Πολιτιστικά Προγράμματα του Γυμνασίου Λουτρακίου στον Ακροκόρινθο!

Την Τετάρτη 21Φεβρουαρίου 2024 δύο από τα Πολιτιστικά Προγράμματα που υλοποιούνται φέτος στο σχολείο μας βρέθηκαν στον Ακροκόρινθο! Πρόκειται για τα Προγράμματα: "Κάστρα - Καστροπολιτείες: η ιστορία του τόπου και καθημερινή ζωή" και "Τα κάστρα λένε Ιστορίες", με συντονίστριες τις Αναστασία Χαλιώτη (ΠΕ07) και Αναστασία Καραδήμα (ΠΕ02) αντίστοιχα.

Πενήντα μαθητές βρέθηκαν στον ιστορικό βράχο και περιηγήθηκαν στον χώρο σε ομάδες, συμπληρώνοντας Φύλλα Εργασίας. Τα Φύλλα αυτά ήταν έτσι δομημένα ώστε να ωθούν τους μαθητές σε προσεκτική παρατήρηση του χώρου και σε κριτκή σκέψη, καθώς καλούνταν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τη γεωλογία του βράχου, την χλωρίδα του κάστρου, την αρχιτεκτονική του, τον διάκοσμο και την ζωή που κάποτε φιλοξενούσε.     


Τον σχεδιασμό της εκπαιδευτικής επίσκεψης συντόνισε, όσον αφορά τα γεωλογικά στοιχεία του βράχου, ο συνάδελφος Αλκιβιάδης Σιδερίδης (ΠΕ04.05) συνοδεύοντας παράλληλα και βοηθώντας στην ομαλή διεξαγωγή της επίσκεψης. Ως συνοδός βοήθησε στην επίσκεψη και η  εικαστικός του σχολείου μας Μαρία Μπουμπούκα (ΠΕ08). 

Οι μαθήτες απόλαυσαν κάθε στιγμή μέσα στο κάστρο και ταξίδεψαν στον χρόνο μέσα από τα πλακόστρωτα δρομάκια του και τα τόσο διαφορετικά κτίρια που σώζονται, σύμβολα διαφορετικών εποχών και σημάδια διαφορετικών κατακτητών. 

Αυτή η επίσκεψη ήταν η πρώτη και έπεται συνέχεια σε άλλα κάστρα, ακόμα μεγαλύτερα και εξίσου επιβλητικά!