Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ "ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ"

 Το Γυμνάσιο Λουτρακίου στα πλαίσια του σχεδίου δράσης ενδυνάμωσης των σχέσεων της σχολικής κοινότητας ανέλαβε και πραγματοποίησε σε τρεις άξονες πρόγραμμα δράσης που αφορά α) σε βιωματικά εργαστήρια ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης των μαθητών β) βιωματικά σεμινάρια επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και γ) δράσεις ενδυνάμωσης σχέσεων σχολείου-οικογένειας.

1)ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ 2ΩΡΟΥ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ» ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΔΙΟΛΚΟΣ (Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023)

2) ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΔΙΟΛΚΟΣ» ( ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 )

3) ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ « Η ΨΥΧΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ – ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ» ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ « ΔΙΟΛΚΟΣ» ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΤΗΝ ΚΑ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023)

4) ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ « ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ, ΤΙ; ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ». Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 6.00 το απόγευμα, το Γυμνάσιο Λουτρακίου, σε συνέχεια των δράσεων του για την ενδυνάμωση των σχέσεων σχολείου και οικογένειας και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, υλοποίησε στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου, επιμορφωτική ημερίδα για τους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών μας με θέμα « Μετά το Γυμνάσιο, τι; Επιλογές Εκπαιδευτικού Προσανατολισμού». Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κ. Σούκουλη Γεωργία, Υπεύθυνη Γραφείου Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού ΔΔΕ Κορινθίας, η οποία ενημέρωσε υπεύθυνα και διεξοδικά τους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών μας για τις εκπαιδευτικές επιλογές που τους «ανοίγονται» μετά την αποφοίτηση από το Γυμνάσιο καθώς και τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης , που η καθεμία προσφέρει. Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση και στο τέλος της, απηύθυναν ερωτήσεις προς την κα Σούκουλη , οι οποίες οδήγησαν σε έναν ενδιαφέροντα και εποικοδομητικό διάλογο . Κλείνοντας οι γονείς ενημερώθηκαν για τη δυνατότητα δια ζώσης ατομικών συναντήσεων της υπεύθυνης Εκπ/κής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης ΚΕΣΥ Κορινθίας με τον κάθε μαθητή συνοδεία των γονέων/κηδεμόνων του, ώστε να πραγματοποιηθεί μία εξατομικευμένη και πληρέστερη ενημέρωση κάθε οικογένειας χωριστά, με τη σκέψη ότι ο σωστός σχολικός και επαγγελματικός προσανατολισμός των εφήβων σε αυτό το σημείο αφορά και επηρεάζει άμεσα όχι μόνο τους ίδιους αλλά και όλη την οικογένειά τους.

Σε συνέχεια των ανωτέρω δράσεων για μία πολύπλευρη ενδυνάμωση των σχέσεων μαθητών-σχολείου– οικογένειας, θα υλοποιηθεί τον επόμενο μήνα, Μάρτιο, εκ νέου από την κα Σούκουλη Γεωργία, Υπεύθυνη Γραφείου Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού ΔΔΕ Κορινθίας, αντίστοιχη ενημέρωση προς τους μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας σχετικά με τις εκπαιδευτικές επιλογές τους μετά την αποφοίτηση από το Γυμνάσιο καθώς και τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης.