Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Διαγωνισμός Ορθογραφίας και Γλώσσας.

        Για δεύτερη συνεχή χρονιά το σχολείο μας, πάντα ενεργό σε εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και δράσεις, συμμετείχε στον 4ο  Διαγωνισμό Ορθογραφίας και Γλώσσας, που διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και έχει στόχο τη διάδοση και την ορθή χρήση της ελληνικής γλώσσας.



       Υπεύθυνες καθηγήτριες για την προετοιμασία του διαγωνισμού ήταν όλες οι φιλόλογοι του σχολείου μας, οι οποίες φρόντισαν να διεξάγουν μια προσομοίωση διαγωνισμού ορθογραφίας στα τμήματά τους, εξ αφορμής μάλιστα και της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, ενώ τη διεξαγωγή του επίσημου διαγωνισμού ανέλαβαν η κ. Ανδρεοπούλου Ουρανία, η κ. Κούτχια Νεκταρία, η κ. Μυτάκη Δήμητρα, η κ. Βασιλοπούλου Γεωργία , η κ. Καραδήμα Αναστασία και η κ. Κουρούνη Αικατερίνη, με την πολύτιμη αρωγή της διεύθυνσης του σχολείου.

       Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024, διεξήχθη στο χώρο του σχολείου η Α΄ φάση του Διαγωνισμού, στην οποία συμμετείχαν μαθητές/τριες και από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου μας. Οι δύο από κάθε τάξη που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία προκρίθηκαν στη Β΄ φάση του διαγωνισμού.

       Προκριθέντες/είσες μαθητές/τριες σε αυτήν την φάση αναδείχτηκαν  η Αναγνωστοπούλου Αφροδίτη και η Τερζάκη Ιωάννα από την Α΄ Γυμνασίου, η Αναστασίου Μελίνα και ο Σγουρής Δημήτριος από την Β΄ Γυμνασίου, η Κυροπούλου Παναγιώτα και ο Κόκκαλης Γεώργιος από τη Γ΄ Γυμνασίου.

      Η Β΄ φάση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 στο ορισμένο κέντρο εξέτασης, όπου οι μαθητές/τριές μας διαγωνίστηκαν σε επίπεδο πλέον νομού. Οι επιδόσεις των μαθητών/τριών μας ήταν εξαιρετικές και μάλιστα η μαθήτρια Αναγνωστοπούλου Αφροδίτη της Α΄Γυμνασίου μάς έδωσε την χαρά να προκριθεί στην Γ΄ φάση του διαγωνισμού που διεξήχθη το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Από την προφορική εξέταση των πέντε μαθητών/τριών των σχολείων της Κορινθίας που είχαν προκριθεί στη φάση αυτή, το αποτέλεσμα κρίθηκε στη λεπτομέρεια, στερώντας της μεν το εισιτήριο για τον τελικό του διαγωνισμού, δίνοντάς της, όμως, την ευκαιρία να βιώσει μια μοναδική εμπειρία που σίγουρα θα αξιοποιήσει γόνιμα σε μελλοντικές της προσπάθειες.

         Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών του Γυμνασίου Λουτρακίου, συγχαίρουν θερμά όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες που συμμετείχαν σε κάθε φάση του διαγωνισμού αυτού, εκπροσωπώντας με τον καλύτερο τρόπο το σχολείο μας και κάνοντας όλους μας, για μια ακόμα φορά, υπερήφανους!