Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Το Γυμνάσιο Λουτρακίου στο 3ήμερο Φεστιβάλ «2022 Αξίες για τους Νέους της Ευρώπης» στην Τρίπολη.

 

Το Γυμνάσιο Λουτρακίου συμμετείχε στο 3ημερο Φεστιβάλ «2022 Αξίες για τους Νέους της Ευρώπης», που οργάνωσε το EuroDesk, το ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου και η Περιφέρεια Πελοποννήσου και πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη από τις 15/12/2022 έως 17/12/2022. Το Σχολείο εκπροσωπήθηκε στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ από το Δ/ντή του Σχολείου, Δημήτριο Βεζονιαράκη (ΠΕ86), και τις εκπαιδευτικούς Κωνσταντίνα Ζαβαλάρη (ΠΕ06) και Δήμητρα Μυτάκη (ΠΕ02).

Το Σχολείο παρουσίασε το έργο Erasmus+ «CLIL Threads and Trends in the solar-system Labyrinth» που πραγματοποιήθηκε κατά τη διετία 2018-2020, με το Γυμνάσιο Λουτρακίου ως συντονιστικό Σχολείο και τέσσερα ευρωπαϊκά Σχολεία ως συνεργάτες.

Την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ η Κωνσταντίνα Ζαβαλάρη παρουσίασε το εν λόγω έργο Erasmus+, τις γενικές του αρχές και τους μεθοδολογικούς του άξονες, καθώς και τις δραστηριότητες που οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, που συμμετείχαν σ’ αυτό, παρήγαγαν.

Η Δήμητρα Μυτάκη παρουσίασε τις δραστηριότητες της Δημιουργικής Γραφής που η ίδια σχεδίασε και δίδαξε στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και μαθητές του έργου Erasmus+. Οι δραστηριότητες της Δημιουργικής Γραφής αποτέλεσαν έναν από τους βασικότερους πυλώνες της μεθοδολογίας του προγράμματος αυτού.

Τη δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ η Κωνσταντίνα Ζαβαλάρη πραγματοποίησε εργαστήριο συγγραφής μιας αίτησης Erasmus+ για τη Σχολική Εκπαίδευση (ΚΑ122), στο οποίο συνεργάστηκαν ο Ηλίας Παπαδόγιαννης από την Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και ο ΣΕΕ Φυσικών Δημήτριος Κελεφιώτης.