Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

To εθελοντικό Σωματείο «Πήγασος» στο Γυμνάσιο Λουτρακίου

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ « ΠΗΓΑΣΟΣ» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕΙΣΜΟΥ ( « ΣΑΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΥ» ) ΚΑΙ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ      (ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑ ).

Την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022, το εθελοντικό Σωματείο «Διασωστικό Σώμα Κορινθίων «Πήγασος» ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Γυμνασίου Λουτρακίου για την πραγματοποίηση ενημέρωσης στους μαθητές και καθηγητές του Σχολείου μας σχετικά με τους τρόπους αυτοπροστασίας σε περίπτωση σεισμού και πυρκαγιάς.

Το Διασωστικό Σώμα Κορινθίων « Πήγασος» ιδρύθηκε το 2004 με στόχους α) την προσφορά εθελοντικής βοήθειας – διάσωσης στους συνανθρώπους και στο περιβάλλον, σε περιστάσεις φυσικών καταστροφών όπως σεισμών, πυρκαγιών , πλημμυρών και γενικότερα εκτάκτων αναγκών, β) την ενημέρωση πολιτών, σπουδαστών και μαθητών για την αντιμετώπιση των παραπάνω περιστάσεων, γ) την ευρύτερη ευαισθητοποίηση της κοινότητας σε ζητήματα εθελοντικής προσφοράς.

Με βάση τους παραπάνω στόχους και στα πλαίσια επιμορφωτικών – ενημερωτικών δράσεων του Σχολείου μας , ο κ. Παπαθανασόπουλος παρουσίασε στους μαθητές τρόπους αυτοπροστασίας τους σε περίπτωση σεισμού είτε στον χώρο του σχολείου είτε του σπιτιού τους, δίνοντας ωστόσο μεγαλύτερη έμφαση σε οδηγίες πρόληψης και προετοιμασίας. Ώστε οι μαθητές να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν όσο πιο ψύχραιμα και αποτελεσματικά μία παρόμοια κατάσταση. Γι ΄αυτό επισημάνθηκε η σημασία της δημιουργίας ενός σάκου έκτακτης ανάγκης και έγινε μία πλήρως αναλυτική παρουσίαση των αντικειμένων που χρειάζεται να περιλαμβάνει ( φακό, σφυρίχτρα, μπαταρίες, εμφιαλωμένο νερό, κονσέρβες, φαρμακείο κ.α.) .

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Πολίτης, ο οποίος παρουσίασε στους μαθητές βασικές οδηγίες αυτοπροστασίας σε περίπτωση φωτιάς και , έπειτα, τον ορθό τρόπο χρήσης του πυροσβεστήρα. Ακολούθησε διαδραστική επίδειξη κατάσβεσης φωτιάς με τη χρήση πυροσβεστήρα, την οποία αρχικά πραγματοποίησαν οι καθηγητές κ. Μυτάκη και κ. Μανιφάβας και στη συνέχεια συμμετείχαν και πολλοί μαθητές του σχολείου με τεράστια προθυμία!

Ευχαριστούμε θερμά τους κ.κ. Παπαθανασόπουλο και Πολίτη για τον χρόνο που αφιέρωσαν να μας μεταδώσουν τις γνώσεις τους πάνω σε ένα τόσο σημαντικό θέμα και οι οποίες είναι απαραίτητες τόσο για τους ίδιους τους μαθητές μας όσο και για εμάς τους ενήλικες , καθηγητές και γονείς.


Η Ομάδα οργάνωσης και υλοποίησης της δράσης

Κ. Μάνη Σταυρούλα

Κ. Κούτχια Νεκταρία

Κ. Βασιλοπούλου Γεωργία

Κ. Στεφανάτος Βασίλειος