Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Εκαιδευτικοί Όμιλοι Γυμνασίου

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Αριθμ. 102939/ΓΔ4/2022 ΦΕΚ 4509/Β/25-8-2022 θα λειτουργήσουν 3 εκπαιδευτικοί όμιλοι στο σχολείο μας: 

1) Ρητορική

 Στον όμιλο θα συμμετέχουν μαθητές της Πρώτης (Α') και της Δευτέρας (Β') τάξης. Ο όμιλος Ρητορικής φιλοδοξεί να εξοικειώσει τους μαθητές με τις τεχνικές της πειθούς, για να μπορούν να διαχειρίζονται ανοικτές συζητήσεις (debates) σχετικές με διάφορα θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος. Η εξάσκηση των μαθητών στις τεχνικές της πειθούς θα βασίζεται στα Μοντέλα των Ηνωμένων Εθνών (MUN) (HMUNO | AMUN) και θα εισάγει τους μαθητές στην ουσία αυτής της διαδικασίας με παιγνιώδη τρόπο. Τον όμιλο «Ρητορική» θα συντονίζει η Κωνσταντίνα Ζαβαλάρη, καθηγήτρια Αγγλικών του Σχολείου.

2) Πνευματικά Παιχνίδια (Σκάκι – κύβος RUBIK) 

Στον όμιλο θα συμμετέχουν μαθητές και από τις τρεις τάξεις. Οι μαθητές έχει αποδειχθεί ότι με τη συμμετοχή τους σε πνευματικά παιχνίδια καλλιεργούν και αναπτύσσουν τη συγκέντρωση – αυτοσυγκέντρωση, λογική, αναλυτική σκέψη, αυτοπειθαρχία, φαντασία, υπομονή, κοινωνικοποίηση, ανάπτυξη και εξάσκηση της μνήμης τους, απαραίτητες δεξιότητες για όλη τους τη ζωή. Ήδη τριάντα χώρες έχουν εντάξει το σκάκι στο επίσημο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα. Τον όμιλο «Πνευματικά Παιχνίδια (Σκάκι – κύβος RUBIK)» θα συντονίζουν ο Χαραμής Θεοφάνης, καθηγητής Μαθηματικών και ο Βεζονιαράκης Δημήτρης, καθηγητής Πληροφορικής.  

3) Πληροφορική – Ρομποτική 

Στον όμιλο θα συμμετέχουν μαθητές και από τις τρεις τάξεις, προηγούνται οι μαθητές των μικρότερων τάξεων. Σκοπός του ομίλου είναι να προετοιμάσει τους μαθητές για την ολυμπιάδα Πληροφορικής και ολυμπιάδα Ρομποτικής. Τον όμιλο θα συντονίζει ο Βεζονιαράκης Δημήτρης, καθηγητής Πληροφορικής.

Για τη συμμετοχή μαθητών στους παραπάνω ομίλους απαιτoύνται:
    α) η συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης που βρίσκεται στο χώρο του σχολείου.
    β) η συμμετοχή 6 έως 12 μαθητών σε κάθε όμιλο.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι την Παρασκευή, 14/10/2022.

Οι όμιλοι θα λειτουργούν αμέσως μετά την λήξη των μαθημάτων εκτός από τον τρίτο όμιλο που θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή 16:00 με 18:00 στον χώρο του σχολείου.