Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 «Πολίτης δ' ἁπλῶς οὐδενί τῶν ἂλλων ὁρίζεται μᾶλλον ἢ τῷ μετέχειν κρίσεως και ἀρχῆς».                                                                             (Αριστοτέλη Πολιτικά, 1275a24)


Οι μαθητές του Γυμνασίου μας έκαναν χτες 12/10/2022 τις δικές τους εκλογές για την ανάδειξη του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου τους. Εκκολαπτόμενοι πολίτες για την κοινωνία των ενηλίκων σε λίγα χρόνια, μετείχαν με ζήλο στις εκλογές, ως υποψήφιοι και ψηφοφόροι, ή αλλιώς, κατά τη ρήση του Αριστοτέλη, μετείχαν στην κρίση και στην αρχή, στην απόφαση και την εξουσία. 



Η επαφή των παιδιών με τις αρχές της Δημοκρατίας είναι παραπάνω από σπουδαία. Ο υποδειγματικός τρόπος και η σοβαρότητα με την οποία διενεργήθηκαν οι εκλογές από τους μαθητές, η υπευθυνότητα που επέδειξαν τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής και ο ενθουσιασμός των μαθητών για την εκλογική διαδικασία, αποδεικνύουν ότι γαλουχούμε -γονείς και εκπαιδευτικοί- υπεύθυνους και ενεργούς πολίτες. 





Ο Σύλλογος των διδασκόντων εύχεται στα εκλεγμένα μέλη του Δεκαπενταμελούς καλή σταδιοδρομία στον πολιτικό βίο του σχολείου.