Τρίτη 30 Απριλίου 2024

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Από τον Διευθυντή Νανόπουλο Γεώργιο


    Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Τάξης πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στην Δημητσάνα και Βυτίνα Αρκαδίας.

    Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια των μαθημάτων της Ιστορίας και της Τεχνολογίας.

  Οι μαθητές-τριες συνοδεύονταν από τον Διευθυντή του Σχολείου Νανόπουλο Γεώργιο, την Υποδιευθύντρια Καταπόδη Τερψιχόρη, τις καθηγήτριες Παπαδά Φωτεινή, Βασιλοπούλου Γεωργία και Παπουτσή Βασιλική και τους καθηγητές Αναστασίου Σταύρο και Ιωάννου Ιωάννη.

  Οι μαθητές περπάτησαν στα λιθόστρωτα σοκάκια της Δημητσάνας επισκέφτηκαν το σπίτι του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε΄, την Μητρόπολη, καθώς και την περίφημη Βιβλιοθήκη της, όπου φυλάσσονται σε σκευοφυλάκιο τα οστά του Παλαιών Πατρών Γερμανού, η σέλα του αλόγου του Παπαφλέσσα καθώς και τα όπλα του και πλείστα άλλα κειμήλια και βιβλία.

  Κατόπιν επισκεφτήκαμε το μουσείο Υδροκίνησης της Τράπεζας Πειραιώς που βρίσκεται σε απόσταση 1500 μέτρων από την κωμόπολη και κοντά στον ποταμό Λούσιο.

  Έγινε ξενάγηση στον χώρο και οι μαθητές γνώρισαν τη λειτουργία του υδρόμυλου και άλλων κατασκευών που λειτουργούν με την κινητική ενέργεια του νερού και ενημερώθηκαν και για τους μπαρουτόμυλους που χρησιμοποιήθηκαν στην επανάσταση του 1821.

  Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τη Βυτίνα για φαγητό και κατόπιν πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για το σχολείο, γεμάτοι από ευχάριστες εντυπώσεις.