Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΠΑΤΩΝ

 

        Στις 15 Δεκεμβρίου 2023 η Α΄ Γυμνασίου του σχολείου μας επισκέφτηκε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των μαθημάτων των Φυσικών Επιστημών. Αρχηγός της εκδρομής ήταν ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Νανόπουλος Γεώργιος και συνοδοί καθηγητές ο κ. Χαραμής, η κ. Πετροπούλου, η κ. Παπουτσή και η κ. Ανδρεοπούλου.

      Οι μαθητές μας χωρισμένοι σε δύο ομάδες περιηγήθηκαν στον χώρο καθοδηγούμενοι από ιδιαίτερα επικοινωνιακούς ξεναγούς του πάρκου. Η ξενάγηση αυτή ήταν μια ευγενική προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Θερμές ευχαριστίες!

     Ήταν η πρώτη φορά που το σχολείο μας πραγματοποίησε εκδρομή στον συγκεκριμένο χώρο και, αν κρίνουμε από τον ενθουσιασμό των μαθητών μας, η επιλογή αυτή ήταν απόλυτα επιτυχημένη!

      Στο οργανωμένο αυτό πάρκο τα παιδιά μας είχαν τη μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά αλλά και να μάθουν πληροφορίες για ζώα της ερήμου, της σαβάνας, της ελληνικής υπαίθρου αλλά και για σπάνια είδη ζώων. Ο αριθμός των ζώων που φιλοξενούνται εκεί -και που δικαιολογημένα πολυφωτογραφήθηκαν - είναι μεγάλος : φλαμίνγκο σε λίμνες, παπαγάλοι μπλε μακάο, στρουθοκάμηλοι, αλιγάτορες, λιοντάρια της Αγκόλας, ασιατικοί ελέφαντες, ζέβρες, ιπποπόταμοι, λεμούριοι και κόκκινα πάντα! Την παράσταση κέρδισαν οι γιγάντιες χελώνες Αλντάμπρα, οι πανύψηλες καμηλοπαρδάλεις, τα ρινοδέλφινα στην πισίνα αλλά και οι χαριτωμένοι αφρικανικοί πιγκουίνοι!

       Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο κοντινό Εκπτωτικό Χωριό Σπάτων. Μαθητές και καθηγητές απόλαυσαν το εορταστικό κλίμα, ψώνισαν δώρα κι όλα αυτά λίγες μέρες πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων…