Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Γυμνάσιο Λουτρακίου


Την Παρασκευή 27/10/2023 μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Λουτρακίου συγκεντρωθήκαμε στον χώρο του γυμναστηρίου του σχολείου για να γιορτάσουμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Με την παρουσία τους μας τίμησαν αρκετοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας.

Την τελετή ξεκίνησε ο διευθυντής του σχολείου, κ. Γιώργος Νανόπουλος, ο οποίος διάβασε το μήνυμα του Υπ. Παιδείας, Κ. Πιερρακάκη, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και στη συνέχεια προχώρησε στην εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας, ο οποίος συγκίνησε όλους μας. Ακολούθησε η ανάγνωση του Πρακτικού από την υπεύθυνη φιλόλογο κ. Γεωργία Βασιλοπούλου για τον ορισμό σημαιοφόρου και παραστατών στις μαθητικές παρελάσεις της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Τέλος, σε κλίμα χαράς και συγκίνησης έγινε η απονομή των Αριστείων και Βραβείων στους μαθητές που διέπρεψαν με τις επιδόσεις τους κατά την περασμένη σχολική χρονιά. 

Έπειτα, μαθητές του σχολείου μας, παρουσίασαν ένα μικρό αφιέρωμα σε επετειακά τραγούδια της 28ης Οκτωβρίου εκτελεσμένα με πνευστά όργανα (ένα σαξόφωνο και δύο κλαρινέτα). Η τελετή έκλεισε με παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς από ομάδα μαθητών μας.  

 Χρόνια πολλά στην Ελλάδα, Χρόνια πολλά στους Έλληνες, οι οποίοι ιστορικά έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι με ομόνοια, ομοψυχία και κοινωνική συνοχή μπορούν να επιτύχουν ό,τι φαντάζει ακατόρθωτο. 


"Τώρα χτυπάει πιο γρήγορα τ' όνειρο μες στο αίμα 

Του κόσμου η πιο σωστή στιγμή σημαίνει 

Ελευθερία 

Έλληνες μες στα σκοτεινά δείχνουν τον δρόμο 

Ελευθερία

Για σένα θα δακρύσει από χαρά ο ήλιος.

                                                                       (Οδ. Ελύτης)