Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Εορτασμός 25ης Μαρτίου

 

   Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε η επετειακή σχολική γιορτή, του Γυμνασίου Λουτρακίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο. Πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας, εκπρόσωποι των αρχών της πόλης μας και οι γονείς των παιδιών μας.

   Οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου μας, έχοντας γνωρίσει όλα τα ιστορικά γεγονότα της Επανάστασης στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας ζωντάνεψαν το Θαύμα του ՚21. Φορτισμένοι συναισθηματικά από το μεγαλείο των ηρώων αγωνιστών, οι μικροί ηθοποιοί εύστοχοι και πειθαρχημένοι απέδωσαν ζωντανά και παραστατικά τους ρόλους τους. Με τις παραδοσιακές τους στολές, την υπέροχη θεατρική τους παρουσία, πλαισιωμένοι από τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας, χάρισαν στους θεατές στιγμές συγκίνησης, εθνικής ανάτασης, θαυμασμού και υπερηφάνειας με τον τρόπο που χειρίστηκαν την παρουσίαση του Χρονικού του Αγώνα.  

   Με ιδιαίτερη συγκίνηση όλοι οι παρευρισκόμενοι επιβράβευσαν με το διαρκές χειροκρότημά τους, τους μικρούς προσκυνητές του Θαύματος του ՚21, που με μοναδικό τρόπο πρόσφεραν τα άνθη της ψυχής τους, σαν απόδειξη σεβασμού, θαυμασμού και ευγνωμοσύνης στους ήρωες αγωνιστές.

   Σαν συντονίστρια της σχολική γιορτής συγχαίρω ολόψυχα και ευχαριστώ θερμά τους αγαπητούς μαθητές, με τους οποίους συμπορευτήκαμε μέχρι την ολοκλήρωση της  εξαιρετικής παρουσίασης της επετειακής αυτής γιορτής.

   Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους συνεργάτες συναδέλφους μου, κ. Βασιλοπούλου Γεωργία και κ. Στεφανάτο Βασίλειο για την πολύτιμη οργάνωση και χρήση των πληροφοριακών συστημάτων και τη συνεχή παρουσία τους σε όλη αυτή την προσπάθεια, μέχρι την ολοκλήρωσή της.

   Ευχαριστώ θερμά τον κ. Διευθυντή του Σχολείου, κ. Βεζονιαράκη για την υποστήριξη του στην προσπάθειά μας καθώς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, που πάντοτε πλαισιώνουν με αμέριστο ενδιαφέρον κάθε σχολική μας δραστηριότητα.

  Αξίζει να τονιστεί η εθελοντική προσφορά των συναδέλφων κ. Ψαραύτη και κ. Αθανασιάδου καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειάς μας, μέχρι και την ολοκλήρωσή της.

  Ιδιαίτερη ζωντάνια και ενθουσιασμό έδωσαν στην παράσταση τα μουσικά σύνολα της κ, Πετροπούλου και οι παραδοσιακοί χοροί του κ. Μυλωνόπουλου.

   Ο απολογισμός όλης αυτής της επίπονης προσπάθειας ήταν η παρουσίαση μιας θεατρικής παράστασης εξαιρετικά ποιοτικής, δομημένης με ιστορική ακρίβεια, αλήθεια και σεβασμό στην ιστορική μνήμη. Υπηρέτησε επάξια το στόχο της, το ΧΡΕΟΣ μας για μια Ελλάδα Ελεύθερη, Περήφανη που θα μοιάζει με Άνοιξη παντοτινή και θα οραματίζεται το δρόμο της προκοπής και της προόδου.

Με τιμή

Η υπεύθυνη Σχολικής Εορτής

Κούτχια Νεκταρία

Φιλόλογος –Ιστορικός