Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Συμμετοχή στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο του Πειραματικού Λυκείου Πανεπιστημίου Πατρών.

 


     Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Λουτρακίου αποφάσισε φέτος να συμμετάσχει στο Δίκτυο Σχολείων που δημιουργείται με αφορμή το 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο που διοργανώνει το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών, με θεματικό άξονα: «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου». 

    Μαθητές και μαθήτριες και των τριών τάξεων του σχολείου μας οργανώθηκαν σε ομάδες εργασίας και προετοίμασαν με ιδιαίτερη επιμέλεια τρεις ερευνητικές εργασίες που προβάλλουν το Λουτράκι και που θα παρουσιαστούν στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο της Πάτρας, το Σάββατο 20 ΑΠΡΙΛιΟΥ 2024. Δίπλα τους σε αυτήν την προσπάθεια υπήρξαν οι καθηγήτριες/τές τους, κα Καραδήμα Αναστασία, ΠΕ02, κα Μυτάκη Δήμητρα, ΠΕ02, κα Χαλιώτη Αναστασία, ΠΕ07, κα Παπουτσή Βασιλική, ΠΕ02 και κ. Σιδερίδης Αλκιβιάδης, ΠΕ0405. 

     Τις ομάδες εργασίας αποτελούν από την Α΄ Γυμνασίου οι: Αναστασόπουλος Αναστάσιος, Κουσιαρή Αγγελική, Μαρινάκη Ελένη, Στάθη-Κοϊμιτζή Ευστρατία και η Φίλη Σοφία. Από τη Β΄ Γυμνασίου οι: Αναστασίου Μελίνα, Γέρου Αθανάσιος, Καλύβα Νικολέτα. Από την Γ΄ Γυμνασίου οι: Βασιλείου Ιωάννα, Λιούμπα Αριάδνη, Ραγκαβάς Γιάννης, Φουρλά Μαρία και Χατζηχρήστος Γιάννης. Οι ερευνητικές εργασίες που θα παρουσιαστούν είναι οι εξής: 1. Δίνοντας φωνή στο παρελθόν του τόπου μου 2. Λουτράκι Κορινθίας: Η ιστορία των πηγών ψηφίδα ψηφίδα και 3. Λουτρακοκοκκυγία.

Καλούμε όσες και όσους θέλουν να παρακολουθήσουν το μαθητικό αυτό συνέδριο (στους συνδέσμους που υπάρχουν στο πρόγραμμα που επισυνάπτεται) και να στηρίξουν την προσπάθεια των παιδιών μας!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ