Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Το Γυμνάσιο Λουτρακίου "αλλάζει το ασπρόμαυρο σε έγχρωμο" με μια υπέροχη τοιχογραφία.





…το σχέδιο είναι εμπνευσμένο από την ανάγκη για αλλαγή,

να αλλάξουμε το ασπρόμαυρο σε έγχρωμο σε όλους τους τομείς,
να ‘σπάσουμε’ τα όρια.
Ήταν μεγάλη τύχη για μένα, να μου δοθεί η ευκαιρία να περάσω αυτά τα μηνύματα σε ένα σχολείο, και πόσο μάλλον σε Γυμνάσιο. Όπου εκεί ‘δημιουργείται’ η βάση για τη νέα γενιά, η οποία πιστεύω ότι οφείλει να αναδιαμορφώσει τα λάθη των προηγούμενων σε όλους τους τομείς, ξεκινώντας από τη φύση και το περιβάλλον και συνεχίζοντας στα κοινωνικά και πολιτιστικά μέτρα". 




Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο Same84 την έμπνευση για το έργο του και την εμπειρία του από το σχολείο μας. Η τοιχογραφία, που στολίζει πλέον το κτίριο του γυμναστηρίου του Γυμνασίου, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος "Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια" της UrbanAct, με χορηγό τη Motoroil και υποστηρικτή τη Flame. 




Το Γυμνάσιο Λουτρακίου καμαρώνει όχι μόνο για την αισιοδοξία που σκορπά η τοιχογραφία του γυμναστηρίου, αλλά και για τους μαθητές του, που άρπαξαν την ευκαιρία, βρήκαν τα πινέλα, βρήκαν και τα χρώματα και χρωμάτισαν έναν ακόμα τοίχο του σχολείου με σχέδιο που ξεκίνησε ο Same84 και συνέχισε η Φανή Μιχαλέμπαση, η οποία ανήκει στο ΒΠ του σχολείου.