Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Ετήσια έκθεση λειτουργίας 2022-2023 (απο το Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας)

Οργάνωση - Διοίκηση Σχολείου. 

Ορισμός Υπευθύνων  

  1. Σχολικών εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής (πράξη 18 - 13/09/2022) 
  2. Συμβούλων σχολική ζωής (πράξη 18 - 13/09/2022). 
  3. Ενδοσχολικών συντονιστών τάξεων (πράξη 3 - 27/9/2022). 
  4. Συντονιστών μαθημάτων (πράξη 3 - 27/9/2022). 
  5. Μεντόρων (πράξη 3 - 27/9/2022). 
  6. Ομίλων (πράξη 3 - 27/9/2022): Ρητορικής - Ρομποτικής  - Πνευματικών Παιχνιδιών (Σκάκι - κύβος Rubic).   
  7. Κοινωνικής λειτουργού (πράξη 42- 10/10/22).

Διοικητική Λειτουργία 

  1. Τεχνική Υποστήριξη - Συντήρηση Κτιρίου : Επιδιορθώσεις - αντικατάσταση κλειδαριών, παραθύρων, πορτών, μέρος του κιγκλιδώματος περίφραξης, πρεβαζιών παραθύρων, αντικατάσταση λαμπτήρων εσωτερικών και εξωτερικών χώρων (πάνω 120 λαμπτήρες και προβολείς αντικαταστάθηκαν), Συντήρηση Ηλεκτρολογικού δικτύου Γυμναστηρίου και μέρος αιθουσών του γυμνασίου, συντήρηση  - αντικατάσταση διανομέων και γραμμής διαδικτύου, καθαρισμός φρεατίων αποχέτευσης και υδρορροών στο σύνολο των χώρων του Γυμνασίου, συντήρηση  βρυσών. 
  2. Αναβάθμιση Χώρων: Δημιουργία γραφείου Ψυχολόγου - Κοινωνικού Λειτουργού, Αίθουσας Αναγνωστηρίου - συσκέψεων σε χώρο που προβλέπεται η εγκατάσταση βιβλιοθήκης, Επαναλειτουργία δύο αιθουσών ξένων γλωσσών.  Εγκατάσταση εννέα   σύγχρονων διαδραστικών πινάκων σε αντίστοιχες αίθουσες διδασκαλίας, αγορά κουρτινών για συσκότιση αυτών των αιθουσών. Projector και Η/Υ στην αίθουσα τεχνολογίας, τοποθέτηση  10 Η/Υ στο γραφείο των καθηγητών, αντικατάσταση 13 Η/Υ στο εργαστήριο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών,  αναβάθμιση 2 φορητών Η/Υ,   τοποθέτηση σύγχρονης μικροφωνικής εγκατάστασης, αναβάθμιση μαθητικών  τουαλετών, τοποθέτηση - αντικατάσταση 3 λευκών πινάκων σε αντίστοιχες αίθουσες. 
  3. Προμήθεια Εξοπλισμού : 15 Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, 2 server Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, 70 καινούργιες καρέκλες μαθητών, 30 νέων θρανίων, 9 λευκών πινάκων, 10 επίπλων  βιβλιοθηκών, 1 μικροφωνικού ενισχυτή, 1 μεγάλου ασύρματου αυτοενισχυόμενου ηχείου με μικρόφωνο  για σχολικές εκδηλώσεις, 1 μεσαίου ασύρματου αυτοενισχυόμενου ηχείου με μικρόφωνο, πλήθος εργαλείων, Αγορά βιβλίων για σκάκι, ιστορία-πολιτισμό και άλλα, ποικίλων επιστημονικών περιεχομένων. 
  4. Προμήθεια εποπτικού υλικού:  30 χάρτες Ιστορικοί και γεωπολιτικοί , 9 διαδραστικοί πινάκες. Σετ “ arduino για τάξη”  (μικροηλεκτρονικά-μικρουπολογιστές-ρομποτικά εξαρτήματα) για τα μαθήματα της τεχνολογίας-πληροφορικής-φυσικής.  
  5. Επαναλειτουργία κυλικείου.  

  

 
Προγράμματα Erasmus+ 

  1. 2022-2023 Υλοποίηση του προγράμματος Ευρωπαϊκού Προγράμματος  ERASMUS+ LOOP Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου “Πρόγραμμα Εισαγωγής στο Επάγγελμα για Νέους Εκπαιδευτικούς 2022-2023" στο πρόγραμμα του Μέντορα - Νέων εκπαιδευτικών, που υλοποιήθηκε στο σχολείο μας. 
  2. Αιτήσεις για συμμετοχή σε 2 προγράμματα ERASMUS+ για την νέα σχολική χρονιά 2023-2024. 
    1. Το Σχολείο του Εικοστού Πρώτου Αιώνα : Ανοίγοντας το μονοπάτι της ψηφιακής, δημιουργικής και συμπεριληπτικής διδασκαλίας. 
    2. Συνεργασία με σχολείο της Πολωνίας για εκπαίδευση μαθητών του στο σχολείο μας.   

 

Διδακτικές Επισκέψεις  

  1. Στις 6/10/2022 Διδακτική Επίσκεψη στην Αθήνα, όπου οι μαθητές παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση "Οι πέντε του Αιγαίου" στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στον Εθνικό Κήπο.     
  2. Στις 17/10/2022 οι μαθητές της Γ' Τάξεως επισκέφτηκαν το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του μαθήματος της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, όπου θα διδαχθούν την Ελένη του Ευριπίδη .   
  3. Στις 6/10/2022 Διδακτική Επίσκεψη στην Αθήνα, όπου οι μαθητές παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση “Το Προσφυγάκι” σε σκηνοθεσία  Αιμιλίας Υψηλάντη και Βαγγέλη Βογιατζή, στο θέατρο ΑΡΓΩ στο Μεταξουργείο. Η παράσταση αποτέλεσε αφορμή οι μαθητές να κάνουν μία ιστορική αναδρομή στη Μικρασιατική Καταστροφή και ακολούθησε επίσκεψη   στο "Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού Φιλιώς Χαϊδεμένου". 
  4. Στις 26/10/2022, οι μαθητές του Γυμνασίου Λουτρακίου, παρακολούθησαν στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Μέγαρο Λουτρακίου, την προβολή ενός μοναδικού ιστορικού ντοκιμαντέρ για το ολοκαύτωμα των χωριών των Καλαβρύτων. ‘ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ’ έγινε από τους δημιουργούς κινηματογραφιστές Γιάννη και Σπύρο Κακολύρη (όπου παρέστησαν και στην εκδήλωση). 
  5. Στις  8/11/2022, οι μαθητές της Γ’ τάξης του  Γυμνασίου Λουτρακίου, συμμετοχή στη Διδακτική- Εκπαιδευτική επίσκεψη, «Οδοιπορικό στο μαρτυρικό τόπο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος», οι μαθητές ακολούθησαν το οδοιπορικό στα μαρτυρικά χωριά των Καλαβρύτων, από το Μέγα Σπήλαιο, μέχρι τα Καλάβρυτα, τον τόπο εκτέλεσης «Λόφο Καππή», ενώ κατέληξαν στο Δημοτικό Σχολείο, όπου στεγάζεται το Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος,  συμμετέχοντας σε μια μοναδική εμπειρία βιωματικής εκπαίδευσης.   
  6. Στις 22/1/2022 οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου επισκέφτηκαν το Ευγενίδειο Ίδρυμα και παρακολούθησαν την Ψηφιακή Παράσταση Θόλου: "Το κέντρο του κόσμου"  
  7. Στις 23/1/2023 οι μαθητές του Γυμνασίου μας παρακολούθησαν την εκπαιδευτική παράσταση "Λύραυλος", όπου έμαθαν για τα μουσικά όργανα της αρχαιότητας, είδαν και άκουσαν ζωντανά μπροστά τους τη μουσική τόσων χιλιάδων χρόνων  πριν. 
  8. Στις 13/02/2023 οι μαθητές του Γυμνασίου παρακολούθησαν στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο τη θεατρική παράσταση "Θεόφιλος" με τον Θοδωρή Προκοπίου. 
  9. Στις 6/3/2023 οι μαθητές του σχολείου μας μετέβησαν στην Αθήνα και στο θέατρο "Τζένη Καρέζη" για να παρακολουθήσουν τη θεατρική διασκευή για παιδιά του "Ερωτόκριτου", του Βιτσέντζου Κορνάρου.   

 

Εκπαιδευτικά προγράμματα 

  1. Στις 2/12/2022 ο όμιλος Ρητορικής του Σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων (συγκεκριμένα, στην Μπενάκειο Βιβλιοθήκη). 
  2. Στις 8/12/2022 οι μαθητές της Α΄ γυμνασίου, στα πλαίσια του φιλοζωικού προγράμματος, συμμετείχαν στη συζήτηση με τους υπευθύνους της ΚΟΠΡΑΠ, του φιλοζωικού σωματείου νομού Κορινθίας. 
  3. Στις 13/2/2023 πραγματοποιήθηκε η πρώτη από τις δύο προγραμματισμένες διδακτικές επισκέψεις του Πολιτιστικού Προγράμματος "Η πόλη στη λογοτεχνία". 
  4. Στις 3/4/2023 οι μαθητές που συμμετέχουν στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Η πόλη στην Λογοτεχνία» ξεκίνησαν για την προγραμματισμένη τριήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη. 

 

Επιμορφώσεις  

  1. Στις 15/11/2022, το εθελοντικό Σωματείο «Διασωστικό Σώμα Κορινθίων «Πήγασος» πραγματοποίησε ενημέρωση  στους μαθητές και καθηγητές του Σχολείου μας σχετικά με τους τρόπους αυτοπροστασίας σε περίπτωση σεισμού και πυρκαγιάς. 
  2. Στις 18/11/2022 οι  μαθητές της Γ΄τάξης του Γυμνασίου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση από την ΕΕΦ (Ένωση Ελλήνων Φυσικών) όπου  ο κ. Ιωάννης Χριστακόπουλος (Καθηγητής - Συγγραφέας εκπαιδευτικών βιβλίων Φυσικής) μίλησε στα παιδιά για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 
  3. Στις 5/12/2022 οι μαθητές της πρώτης Γυμνασίου παρακολούθησαν ομιλία μέσω WEΒ της  Βεργίνας - Κωνσταντίνας Βυζικίδου, Ψυχολόγου, Msc Προαγωγή & Αγωγή Υγείας της Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.  Το θέμα της διαδικτυακής ομιλίας ήταν  "Προληπτική Παρέμβαση για το Κάπνισμα" 
  4. Στις 15-18 /12/2022 Το Γυμνάσιο Λουτρακίου συμμετείχε στο 3ημερο Φεστιβάλ «2022 Αξίες για τους Νέους της Ευρώπης», που οργάνωσε το EuroDesk, το ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου και η Περιφέρεια Πελοποννήσου και πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη. 
  5. Τον Απρίλιο 2023 έγινε επιμόρφωση σε φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής. 
  6. Επιμόρφωση των καθηγητών του σχολείου στη χρήση των διαδραστικών πινάκων.

 

Ημερίδες - Σεμινάρια 

  1. Στις 21/09/2022  με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στον χώρο του σχολείου μας, ημερίδα με θέμα «Προσαρμογή Εφήβων στο Νέο Σχολικό Περιβάλλον και ο Ρόλος της Οικογένειας». 
  2. Στις 3/2/2023 Σεμινάριο κίνδυνοι στο διαδίκτυο και τρόποι προστασίας σε συνεργασία με τα 3 δημοτικά σχολεία του Λουτρακίου καθώς και με τους συλλόγους  γονέων. 
  3. Στις 28-4-2023, πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου, ύστερα από πρόσκληση της συντονιστικής ομάδας του άξονα Οικογένειας- Μαθητών του σχολείου μας, η Ημερίδα στα πλαίσια του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού “Δρόμοι μετά το Γυμνάσιο” για μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, από την Προϊσταμένη Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού Δ.Δ.Ε Κορινθίας, κ. Σούκουλη Γεωργία 

 

Συμμετοχή σε διαγωνισμούς 

  1. Στις 9/2/2023 Το σχολείο μας, συμμετείχε φέτος στον 3ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας και Γλώσσας, που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια από την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και έχει στόχο τη διάδοση και την ορθή χρήση της ελληνικής γλώσσας. 
  2. Το Σάββατο 11/3/2023 πέντε (05) μαθητές του Γυμνασίου Λουτρακίου και μέλη του Ομίλου Ρητορικής του Σχολείου συμμετείχαν στους προκριματικούς Αγώνες Ρητορικής του Παν/μιου Πελοποννήσου. 
  3. Την Κυριακή 12/3/23 τέσσερεις (4) μαθητές του Γυμνασίου Λουτρακίου και μέλη του Ομίλου Πνευματικών Παιγνίων (Σκάκι - Κύβος Ρούμπικ) συμμετείχαν στους μαθητικούς ατομικούς σκακιστικούς αγώνες περιφέρειας Πελ/σου 2023. 

 

Εκδηλώσεις 

  1. Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε η επετειακή σχολική γιορτή-αφιέρωμα με θέμα “Η Επανάσταση του ‘21 μέσα από τα έργα Ελλήνων και Φιλελλήνων Ζωγράφων του 19ου αιώνα”, του Γυμνασίου Λουτρακίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, με εκπροσώπους των αρχών της πόλης μας, τους γονείς και τους μαθητές μας οι οποίοι  ζωντάνεψαν με αριστουργηματικό τρόπο το Θαύμα του ՚21. 

 

Άλλες Δράσεις (Κοινωφελείς, Συμπερίληψης, Περιβαλλοντικές)  

  1. Στις 26/9/20022 Γιορτάσαμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών. 
  2. Στις 10/11/2022 Οι μαθητές του Γυμνασίου Λουτρακίου συμμετείχαν στην πρώτη από μια σειρά περιβαλλοντικών δράσεων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων, η οποία αφορούσε τον καθαρισμό της ακτής Λουτρακίου. 
  3. Στις 24/11/2022, το Γυμνάσιο Λουτρακίου είχε τη χαρά να υποδεχθεί τους εκπροσώπους του παραρτήματος Λουτρακίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η αποστολή παρέδωσε στο σχολείο μας κούτες τροφίμων μακράς διαρκείας, καθώς και φαρμακευτικό – υγειονομικό υλικό, το οποίο και διανεμήθηκε  σε οικογένειες μαθητών μας που έχουν ανάγκη. 
  4. Στις 5/12/2023 ομάδα μαθητών από το σχολείο μας συμμετείχε σε διάφορες δράσεις του ειδικού σχολείου στα Ίσθμια με αφορμή την ημέρα που είναι αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία στις 3/12/22. 
  5. Στις 23/12/2022 Πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Χριστουγεννιάτικο BAZAAR με δημιουργίες των μαθητών του Γυμνασίου. Τα έσοδα μοιράστηκαν σε οικογένειες μαθητών μας που έχουν ανάγκη. 
  6. Στις 19/1/2023 οι μαθητές του προγράμματος ΦΙΛΟΖΩΙΑ - ΥΙΟΘΕΤΩ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ επισκέφτηκαν τον χώρο όπου φιλοξενούνται τα αδέσποτα Λουτρακίου και έδωσαν ζωοτροφές που οι ίδιοι οι μαθητές κατάφεραν να αγοράσουν.   

 

Εκθέσεις 

  1. Στις 16/05/2023 και μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους, στο χώρο του Γυμνασίου Λουτρακίου πραγματοποιήθηκε έκθεση με τις δημιουργίες των μαθητών της Πρώτης (Α’) τάξης στο μάθημα της Τεχνολογίας, για τους μαθητές, τους γονείς και τους μαθητές των άλλων σχολείων της πόλεως μας. 
  2. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο εκτέθηκε και το παραγόμενο Εικαστικό Υλικό των Εργασιών Μαθητών από την όλη διαδικασία του Προγράμματος mentoring - Επιμόρφωσης των Νέων Εκπαιδευτικών, για τους μαθητές, τους γονείς και τους μαθητές των άλλων σχολείων της πόλεως μας. 

 

Διακρίσεις Μαθητών μας 

  1. Στις 12/3/23 ο μαθητής του σχολείου μας Ιωαννίδης Γεώργιος κατέκτησε το  χρυσό μετάλλιο ως 1ος Κορίνθιος μαθητής Α' Γυμνασίου στο σκάκι στο μαθητικό ατομικό σκακιστικό προτάθλημα περιφέρειας Πελοποννήσου. (μαθητής του ομίλου " Πνευματικών Παιχνιδιών" του Γυμνασίου μας.)
  2. Στις 26-30/4/2023 Δύο μαθητές του σχολείου μας, ο Γιάννης Κούτρα και ο Γιάννης Κιοσελόγλου, χάρισαν στην Ελλάδα συγκινητικές στιγμές νίκης στην επιτραπέζια αντισφαίριση σε διεθνές τουρνουά στην Κροατία. Πιο συγκεκριμένα, στο Όπεν της Κροατίας που έλαβε χώρα στην πόλη Όσιγιεκ στις 26-30 Απριλίου 2023, οι δυο νεαροί αθλητές, μαθητές του Γυμνασίου Λουτρακίου, κατέκτησαν το χρυσό κύπελλο,   
  3. Το Σάββατο 6/05/2023 η ομάδα καλαθοσφαίρισης του Ποσειδώνα Λουτρακίου στέφθηκε νικήτρια στο πρωτάθλημα U14 της ΕΣ.Κ.ΑΚ. Συμμετείχαν οι μαθητές μας Νίκος Βλαχοδημήτρης, Ιωάννης Γούλης, Αντρέας Δραμουντάνης,  Μαρίνος Καλέας, Μαρίν Κέντρο, Μάριος Ντέντα, Δημήτρης Παλάζης, Αθανάσιος Φράγκος και Μάνος Χατζηαναστασίου.  
  4. Επαινούμε και όλους τους μαθητές του σχολείου μας για την επίδοσή τους, τη συμπεριφορά τους και την πρόθυμη ανταπόκρισή τους σε όλες τις σχολικές δραστηριότητες! Για όλα αυτά κατέχουν στην καρδιά μας ξεχωριστή θέση! 

Ευχαριστώ θερμά το σύλλογο των διδασκόντων για τη συνεργασία και τη συμβολή του στο σπουδαίο εκπαιδευτικό μας έργο, καθώς και για την ανθρώπινη παρουσία του, με ευαισθησία και σεβασμό σε κάθε πρόβλημα της σχολικής μονάδας. Ευχαριστώ θερμά όλο το προσωπικό των εργαζομένων στο Γυμνάσιο Λουτρακίου και ιδιαίτερα το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που πάντοτε μας πλαισίωνε με αμέριστο ενδιαφέρον σε κάθε μας δράση και συνέβαλε στην αναβάθμιση του χώρου και των λειτουργιών του σχολείου μας. 

 

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ. 


Βεζονιαράκης Δημήτρης 

ΠΕ86 Πληροφορικής