Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

3ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας και Γλώσσας Περιφέρειας Πελοποννήσου

Το σχολείο μας, πάντα ενεργό σε εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και δράσεις, συμμετείχε φέτος στον 3ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας και Γλώσσας, που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια από την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και έχει στόχο τη διάδοση και την ορθή χρήση της ελληνικής γλώσσας.


Υπεύθυνες καθηγήτριες για την προετοιμασία του διαγωνισμού ήταν όλες οι φιλόλογοι του σχολείου μας, οι οποίες φρόντισαν να διεξάγουν μια προσομοίωση διαγωνισμού ορθογραφίας σε κάθε τμήμα, εξ αφορμής, μάλιστα, και της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας. Από αυτές, τη διεξαγωγή του επίσημου διαγωνισμού ανέλαβαν η κ. Ανδρεοπούλου Ουρανία, η κ. Μυτάκη Δήμητρα, η κ. Παπουτσή Βασιλική και η κ. Χαρίτου Δέσποινα, με την πολύτιμη αρωγή της διεύθυνσης του σχολείου.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, διεξήχθη στο χώρο του σχολείου η Α΄ φάση του Διαγωνισμού, στην οποία συμμετείχαν μαθητές/τριες και από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου μας. Οι δύο από κάθε τάξη που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία προκρίθηκαν στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού.

            Προκριθέντες/είσες μαθητές/τριες σε αυτήν την φάση αναδείχτηκαν από την Α΄ Γυμνασίου η Μασιαλή Βαλέρια και η Αναστασίου Μελίνα, από την Β΄ Γυμνασίου η Σκουλούδη Γεωργία και ο Κόκκαλης Γεώργιος και από την Γ΄ Γυμνασίου η Μελέτη Φάντω και η Τσίτου Χριστίνα.

Η Β΄ Φάση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 στο ορισμένο κέντρο εξέτασης, όπου οι μαθητές/τριές μας διαγωνίστηκαν σε επίπεδο πλέον νομού. Αν και δεν προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, κατατάχθηκαν σε πολύ υψηλή θέση, αλλά, το σημαντικότερο, βίωσαν μια μοναδική εμπειρία, που σίγουρα θα αξιοποιήσουν σε μελλοντικές τους προσπάθειες.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Λουτρακίου, συγχαίρουν θερμά όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες που συμμετείχαν σε κάθε φάση του διαγωνισμού αυτού, εκπροσωπώντας με τον καλύτερο τρόπο το σχολείο μας και κάνοντας όλους μας, για μια ακόμα φορά, υπερήφανους!