Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Αποτίμηση της Ενημερωτικής Συνάντησης της 21ης Σεπτεμβρίου


Την Τετάρτη 21/09/2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στον χώρο του σχολείου μας ενημερωτική συνάντηση για τους γονείς μαθητών της Α΄Γυμνασίου, με θέμα:

«Προσαρμογή Εφήβων στο Νέο Σχολικό Περιβάλλον και ο Ρόλος της Οικογένειας».

Τη συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί γονείς, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δύο ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και να συζητήσουν με τον Διευθυντή, κ. Δημήτριο Βεζονιαράκη, και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Πιο συγκεκριμένα, η ψυχολόγος του κέντρου πρόληψης «Δίολκος» κ. Νατάσα Μητσάκου και ο κοινωνικός λειτουργός του Δήμου Λουτρακίου κ. Νικόλαος Καρράς, μίλησαν για την πρόκληση προσαρμογής στο νέο σχολικό περιβάλλον που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μαθητές της Α΄Γυμνασίου και για το πώς η οικογένεια αλλά και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να στηρίξουν τους εφήβους, ώστε να εισαχθούν ομαλά στη νέα σχολική πραγματικότητα. Οι γονείς είχαν τη δυνατότητα να απευθύνουν ερωτήσεις στους ειδικούς και στους εκπαιδευτικούς και προοδευτικά δημιουργήθηκε ένα γόνιμο κλίμα διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων και αγωνιών σχετικά με τους μαθητές, το οποίο οδήγησε στην κοινά αποδεκτή θέση ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών θα είναι ο γνώμονας επιτυχίας για τη σχολική χρονιά που μόλις ξεκινά. Η συνάντηση άφησε ικανοποιημένους γονείς και εκπαιδευτικούς και αναμένεται να υλοποιηθεί εκ νέου στην πορεία της σχολικής χρονιάς, οπότε θα υπάρχουν και οι πρώτες ενδείξεις για το πώς οι καινούριοι μαθητές λειτουργούν στο νέο περιβάλλον.