Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Έναρξη προγράμματος Ενισχυτικής διδασκαλίας 2020-2021.

(Αίτηση)


Σκοπός της Ενισχυτικής Διδασκαλίας είναι η επανένταξη των μαθητών/τριών στη διαδικασία μάθησης, η βελτίωση της απόδοσής τους ώστε να ολοκληρώσουν την Υποχρεωτική Εκπαίδευση, η μείωση της μαθητικής διαρροής και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου και η αύξηση των ποσοστών πρόσβασης στην δεύτερη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας συμμετέχουν μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου που υστερούν στα παρακάτω μαθήματα:

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ώρες Διδασκαλίας ανά εβδομάδα

Α Γυμνασίου

Β Γυμνασίου

Γ Γυμνασίου

1

Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

3

3

3

2

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

2

2

2

3

Μαθηματικά

3

3

3

4

Φυσική

1

1

1

5

Χημεία

 

1

1

6

Αγγλικά

2

2

2

 

Κριτήριο για την επιλογή-συμμετοχή των μαθητών/τριών στα τμήματα μαθημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, μετά από σχετική ενημέρωση και αίτηση των γονέων και κηδεμόνων, αποτελεί η επίδοση του/της μαθητή/τριας στο αντίστοιχο μάθημα. O σύλλογος διδασκόντων κάθε σχολείου, αφού ενημερώσει τους γονείς και κηδεμόνες, συγκεντρώνει τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων και με απόφασή του προτείνει ποιοι μαθητές και σε ποια μαθήματα έχουν ανάγκη ενισχυτικής διδασκαλίας.

Το ημερήσιο πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας καλύπτει 1-5 διδακτικές ώρες την ημέρα μετά την λήξη του κανονικού προγράμματος. Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να παρακολουθήσει από ένα έως και όλα τα μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Οι αιτήσεις δηλώσεων μαθημάτων από τους γονείς/κηδεμόνες μέχρι και την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου. (Αίτηση)

Οι αιτήσεις θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά στο email του σχολείου mail@gym-loutr.kor.sch.gr