Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Κανονισμός Λειτουργίας Σχολείου

 

1. Οι μαθητές οφείλουν να προσέρχονται πριν την έναρξη των μαθημάτων ώστε να συμμετέχουν στην πρωινή συγκέντρωση.

2. Μαθητές που καθυστερούν στην πρωινή προσέλευση ενημερώνουν το γραφείο για το λόγο της καθυστέρησης, πριν την είσοδό τους στην αίθουσα.

3. Η είσοδος στην τάξη γίνεται αμέσως μετά το κουδούνι της έναρξης των μαθημάτων  ή μετά το διάλειμμα . Δεν επιτρέπεται η καθυστέρηση των μαθητών στην είσοδο  της τάξης,  εκτός από αιτιολογημένες περιπτώσεις.

4. Δεν επιτρέπεται η αγορά και η μεταφορά τροφίμων, χυμών, τσιχλών κ.τ.λ. στην τάξη, μετά το κουδούνι έναρξης του μαθήματος.

5. Όταν υπάρχει κενό λόγω απουσίας καθηγητή, ο απουσιολόγος ενημερώνει το γραφείο. 

6. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος οι είσοδοι των αιθουσών διδασκαλίας κλειδώνουν ενώ τα παράθυρα παραμένουν ανοικτά.  Οι επιμελητές  μεριμνούν για   την ασφάλεια της τάξης. 

Οι μαθητές δεν παραμένουν στις αίθουσες και στους διαδρόμους, αλλά κατεβαίνουν στα καθορισμένα για κάθε τάξη τμήματα  του προαύλιου χώρου, ακολουθώντας τις οδηγίες των εφημερευόντων καθηγητών.

7. Όταν οι μαθητές βρίσκονται στο προαύλιο, δεν απομακρύνονται σε εξωτερικό χώρο, ούτε συνομιλούν με εξωσχολικά άτομα.

8. Οι μαθητές, για κανέναν λόγο δεν αποχωρούν από το σχολείο, χωρίς την άδεια της Διεύθυνσης και τη συνοδεία κηδεμόνα  κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Μπορούν να αποχωρήσουν μόνο όταν ολοκληρωθεί το ωρολόγιο πρόγραμμά τους. Σε περίπτωση που θα πρέπει να περιμένουν το λεωφορείο για τη μετακίνησή τους, θα παραμένουν στον αύλιο χώρο μέχρι την καθορισμένη ώρα άφιξής τους χωρίς να παρενοχλούν τους ενοίκους των γειτονικών κατοικιών. 

9. Οι μαθητές φροντίζουν για τη διατήρηση της καθαριότητας της τάξης και όλων των χώρων του σχολείου. Απαγορεύεται η αναγραφή συνθημάτων. Η καταστροφή αντικειμένων των σχολικών κτηρίων τιμωρείται και ο μαθητής αναλαμβάνει την αποκατάσταση των φθορών.

10. Δεν επιτρέπεται η κατοχή και χρήση των κινητών τηλεφώνων στο σχολείο. Αν  παραστεί  ανάγκη χρήσης κινητού, ο μαθητής/τρια οφείλει να παραδώσει το κινητό τηλέφωνο στο γραφείο και να το παραλάβει μετά  το πέρας του σχολικού ωραρίου. 

11. Οι μαθητές δεν φέρνουν στο σχολείο μπάλες και δεν παίζουν στη διάρκεια του διαλείμματος με αυτές.

12. Απαγορεύεται το κάπνισμα στο χώρο του σχολείου.

13. Η εμφάνιση των μαθητών πρέπει να είναι ευπρεπής, ανάλογη με την ηλικία και τη μαθητική τους ιδιότητα.

14. Η συμπεριφορά των μαθητών πρέπει να είναι ευγενική και αξιοπρεπής προς τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους. Θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός και οι όποιες διαφορές πρέπει να επιλύονται με το διάλογο και όχι ασκώντας λεκτική ή σωματική βία. Για όποιο πρόβλημα, οι μαθητές θα πρέπει να ενημερώνουν τη Διεύθυνση.

15.  Οι απουσιολόγοι συνοδεύουν στο γραφείο τους μαθητές που αποβάλλονται με ωριαία αποβολή.

16.  Οι μαθητές που έχουν ενοχλητική, απρεπή ή επικίνδυνη συμπεριφορά, τιμωρούνται με κλιμακούμενες ποινές όπως προβλέπει το ΦΕΚ του ΥΠΑΙΘ.

17. Οι γονείς των μαθητών που τιμωρούνται, ενημερώνονται και οφείλουν να προσέρχονται στο σχολείο. Οι μαθητές στους οποίους επιβλήθηκε ημερήσια ή διήμερη αποβολή προσέρχονται και παραμένουν στο σχολείο, απασχολούμενοι από τη Διεύθυνση.

18. Οι γονείς/κηδεμόνες οφείλουν να ενημερώνουν το σχολείο για απουσία του παιδιού τους.

Σημείωση: Για ότι αφορά στην πανδημία, τηρείται το πρωτόκολλο του ΥΠΑΙΘ 

όπως έχει γνωστοποιηθεί.


           Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                                                        ΤΟ 15ΜΕΛΕΣ

          ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ                                                        ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ