Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Την Τρίτη 9-4-2024 το Γυμνάσιο Λουτρακίου πραγματοποίησε για τους μαθητές της Α Γυμνασίου, Διδακτική Επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης. Την επίσκεψη οργάνωσε η Υποδιευθύντρια κ. Κούτχια Νεκταρία, η οποία ήταν και αρχηγός της εκδρομής, στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας. Την εκδρομή συνόδευσαν οι καθηγητές :  Παπουτσή Βασιλική, Κουρούνη Αικατερίνη, Αθανασιάδη Ευφημία, Κατσαμάκης Θοδωρής, Μακρής Παναγιώτης και Παπαδά Φωτεινή.

  Οι μαθητές ταξίδεψαν στον χρόνο, στην Αρχαία Ελλάδα, σε ένα συναρπαστικό ταξίδι Ιστορίας, πολιτισμού και αισθητικής. Συνοδοιπόροι στο ταξίδι αυτό μαζί με τους καθηγητές ήταν και οι δύο εξαιρετικές ξεναγοί που μοιράστηκαν μαζί μας πολύτιμες γνώσεις και μας αποκάλυψαν πολλά μυστικά του εμβληματικού αυτού χώρου.

 Το Μουσείο Ακρόπολης, ένα από τα σπουδαιότερα στον κόσμο περιλαμβάνει μοναδικά αριστουργήματα, έργα κυρίως της αρχαϊκής και κλασικής ελληνικής τέχνης, που συνδέονται άμεσα με τον Ιερό Βράχο της Αθηναϊκής Ακρόπολης.

  Αρχικά οι μαθητές έκαναν μια πρώτη γνωριμία με τον χώρο και την αρχιτεκτονική του, ενώ εντυπωσιάστηκαν με την ανασκαφή που απλώνεται στη βάση του. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στους μαθητές η αίθουσα με τις διάσπαρτες πανέμορφες Κόρες και τους επιβλητικούς Κούρους στον α’ όροφο, όπως και οι περίφημες Καρυάτιδες, που καθηλώνουν με την ιστορία τους.  Οι μαθητές γνώρισαν τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα μαθαίνοντας για την ιστορία και τις περιπέτειες του Βράχου, που έγινε παγκόσμιο σύμβολο της Δημοκρατίας.

  Ξετυλίξαμε το κουβάρι του συναρπαστικού κόσμου της Ελληνικής Μυθολογίας των Θεών και των ηρώων και μέσα από βιωματικά δρώμενα γνωρίσαμε τον συναρπαστικό κόσμο των αρχαίων ελληνικών θρύλων, έτσι όπως συνδέονται με την καθημερινή ζωή των Αρχαίων Ελλήνων και αποτυπώνονται αριστουργηματικά στα εκθέματα του Μουσείου.

  Στο Μουσείο Ακρόπολης, ο χώρος αποκτά την δική του μαγεία, κάτω από το ελληνικό φως, έτσι όπως αντικατοπτρίζεται στα εκθέματα που ακτινοβολούν την αισθητική, την συμμετρία και την κλασική ομορφιά.  Ο «Μοσχοφόρος», η «Κόρη του Αντήνορα», οι Καρυάτιδες, ο Κέκροπας και ο Πάνδροσος, μας περίμεναν για να μας διηγηθούν την ιστορία τους. Στα διαφορετικά επίπεδα του Μουσείου με τους άνετους διαδρόμους, η Ακρόπολη μας αφηγείται την δική της πορεία μέσα στους αιώνες…

Ζήσαμε μια μοναδική εμπειρία!

Γίναμε μάρτυρες του μεγαλείου της Ακρόπολης και της Ιστορίας της!

Κούτχια Νεκταρία

Υποδιευθύντρια