Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Το Γυμνάσιο Λουτρακίου στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Πατρών.



     Το Γυμνάσιο Λουτρακίου υπερήφανα συμμετείχε με τρεις εργασίες στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών
Οι εργασίες που παρουσίασε το σχολείο μας στις 20 Απριλίου 2024 στον χώρο του Συνεδρίου που είχε ως θέμα "Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου" ήταν οι εξής: 

Η Α' Γυμνασίου: "Δίνοντας φωνή στο παρελθόν του τόπου μου", με υπεύθυνη τη φιλόλογο Δήμητρα Μυτάκη.

Η Β' Γυμνασίου: "Η ιστορία των Πηγών ψηφίδα-ψηφίδα" με υπεύθυνη την καθηγήτρια Γερμανικών Αναστασία Χαλιώτη.

Η Γ' Γυμνασίου: "Λουτρακοκοκκυγία" με υπεύθυνη τη φιλόλογο  Αναστασία Καραδήμα. 
 

     Στο τετραήμερο συνέδριο (17 με 20 Απριλίου 2024) συμμετείχαν 342 σχολεία από την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και ελληνικά σχολεία του εξωτερικού. Οι  486 εργασίες των 7652 μαθητών συντονίστηκαν από 1054 καθηγητές και παρουσιάστηκαν τόσο εξ αποστάσεως, όσο και δια ζώσης. Ήταν πραγματικά τιμή για το σχολείο μας να συμμετάσχει σε μια τόσο σπουδαία μαθητική εκδήλωση και η εμπειρία για τους μαθητές, αλλά και για εμάς που συνοδέψαμε τα παιδιά, ήταν πολύτιμη.Οι μαθητές μας παρουσίασαν τις εργασίες τους στη Συνεδρία τους ενώπιον σχολείων από το Αγρίνιο, τη Νέα Κίο, τη Νάουσα, την Καλαμάτα και τη Χαλκίδα, ενώ οι παρουσιάσεις μεταδίδονταν και μέσω της πλατφόρμας webex. Οι νεαροί σύνεδροι έζησαν την αγωνία της παρουσίασης και τη χαρά της συμμετοχής, πήραν πολύ σοβαρά τον ρόλο τους, καμάρωσαν για τον τόπο τους και έμαθαν για άλλους τόπους, πρόσωπα και έθιμα.   
 
       Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Λουτρακίου και τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής, αντιδήμαρχο, κύριο Σάκη  Παπαθανασίου, ο οποίος στήριξε την προσπάθεια των μαθητών μας, εξασφαλίζοντάς μας τη μετακίνηση προς και από τον χώρο του Συνεδρίου. Ευχαριστούμε επίσης τη συνάδελφο Γεωργία Βασιλοπούλου που συνόδευσε μαζί μας τους μαθητές στο Συνέδριο, καθώς επίσης και τους συναδέλφους Βασιλική Παπουτσή και Αλκιβιάδη Σιδερίδη για την πολύτιμη αρωγή τους κατά την προετοιμασία των εργασιών. 

Σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν δόθηκε Βεβαίωση Συμμετοχής. 
Οι μαθητές που συμμετείχαν ήταν: 
Από την Α΄Γυμνασίου: Αναστάσιος Αναστασόπουλος, Αγγελική Κουσιαρή, Ελένη Μαρινάκη, Ευστρατία Στάθη Κοϊμιτζή, Σοφία Φίλη. 
Από τη Β' Γυμνασίου:  Μελίνα Αναστασίου, Θανάσης Γέρου, Νικολέτα Καλύβα, Κωνσταντίνα Τσαντήλα, Μαρία Κουζιώνη. 
Από τη Γ' γυμνασίου:  Ιωάννα Βασιλείου, Αριάδνη Λιούμπα, Γιάννης Ραγκαβάς, Μαρία Φουρλά, Γιάννης Χατζηχρήστος. 

Ακολουθούν σύνδεσμοι με τις εργασίες των μαθητών: