Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ' γυμνασίου στην Πάτρα

    Την Πέμπτη 16 Μαϊου 2024 η Γ΄γυμνασίου του σχολείου μας επισκέφτηκε την Πάτρα! Η εκπαιδευτική επίσκεψη είχε σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές σημαντικά ιστορικά στοιχεία της πόλης. Αρχικά υπήρξε ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, το οποίο φιλοξενεί εκθέματα της ευρύτερης περιοχής των Πατρών από τα Μυκηναϊκά έως τα Ρωμαϊκά χρόνια. Το ενδιαφέρον των μαθητών κέρδισαν τα εντυπωσιακά ψηφιδωτά δάπεδα, το ενός μέτρου αντίγραφο του αγάλματος της θεάς Αθηνάς που υπήρχε στον Παρθενώνα, τα πολλά λυχνάρια και οι ιστορίες για το αρχαίο λυχνομαντείο των Πατρών, καθώς και η εντυπωσιακή νεκρόπολη των μυκηναϊκών χρόνων. 
    Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στον νέο Ι.Ν. του Αποστόλου Ανδρέα, πολιούχου της Πάτρας, στον οποίο φυλάσσεται η κάρα του Αγίου, καθώς και τμήμα του σταυρού σε σχήμα Χ στον οποίο μαρτύρησε. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τον μεγάλο ναό, με τους 13 τρούλους, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα και ένας από τους μεγαλύτερους στα Βαλκάνια. Θαύμασαν τις χρυσοποίκιλτες ψηφιδωτές αγιογραφίες καθώς και την αγιογραφία της Παναγίας πάνω από το ιερό, η οποία φαίνεται να προστατεύει όλη την πόλη των Πατρών. 
    Τέλος οι μαθητές περιηγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ενώ είχαν και ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή τους για να φάνε και να ξεκουραστούν. 

Αυτή ήταν η τελευταία εκδρομή για την Γ΄τάξη, η οποία μας αποχαιρετά φέτος για το Λύκειο και ευχόμαστε αυτή η δράση να μείνει στη μνήμη των παιδιών με αγάπη, όπως και κάθε άλλη δράση που πραγματοποίησαν φέτος.   
Στην εκδρομή τους μαθητές συνόδευσε ο διευθυντής του σχολείου κ.Γιώργος Νανόπουλος και οι εκπαιδευτικοί: Φάνης Χαραμής, Γεωργία Βασιλοπούλου, Αναστασία Καραδήμα, Γιάννης Ιωάννου και Ιουλία Βλάχου. 
















                                       


 

Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Το σταυρόλεξο των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου.

 Εργασία των μαθητών της Α΄ γυμνασίου του τμήματος Α4 στο πλαίσιο του μαθήματος της

Ιστορίας στην Ενότητα των τριών μεγάλων αρχαίων ελληνικών πολιτισμών την εποχή του

Χαλκού (Κυκλαδικός, Μινωικός, Μυκηναϊκός). Οι μαθητές υπό την καθοδήγηση της

καθηγήτριας Παπουτσή Βασιλικής δημιούργησαν με την αξιοποίηση των ΤΠΕ ένα

ηλεκτρονικό σταυρόλεξο που υπάρχει σε αυτόν τον σύνδεσμο:

https://crosswordlabs.com/view/4-12681